Over Finch Online

Wij streven naar  de beste match tussen
werkgever en werknemer in de accountancy- en belastingadviesbranche.

Hoe dat werkt?

Scan welke bedrijfscultuur bij jou past

Selecteer de regio en je vakgebied

Vergelijk de specifieke kenmerken van deze werkgevers

Neem contact met ze op of solliciteer direct

Het ontstaan

Finch Online is in 2021, na 2 jaar onderzoek onder professionals en kantoren in de accountancy- en belastingadviesbranche, opgericht om in te spelen op verschillende problemen in de huidige arbeidsmarkt. Het bleek voor kantoren vaak lastig om als werkgever bij de juiste mensen in beeld te komen en voor professionals om de verschillen tussen de kantoren goed in kaart te brengen om vervolgens te ontdekken welke werkgever goed bij je past voor de lange termijn. Soms wordt dan een recruitmentbureau ingeschakeld, maar door de druk op de arbeidsmarkt laat de werkwijze in een aantal gevallen helaas steeds meer te wensen over. Daarnaast is er een uitstroom naar het bedrijfsleven, deels omdat onbekend is hoe het is om bij andere kantoren te werken.

In online omgevingen wordt vaak de vacature als uitgangspunt genomen, terwijl de werkzaamheden voor een (assistent) accountant, (assistent) belastingadviseur of (junior) salarisadministrateur binnen mkb-kantoren veel overeenkomsten vertonen. Juist de omgeving waarin je werkt, de cultuur van het kantoor, zaken als kernwaarden, klantenportefeuille, thuiswerkregelingen, activiteiten, inrichting van het kantoor enz. zorgen ervoor dat je ook op de lange termijn op de juiste plek terecht komt. En die informatie is vaak beperkt of verspreid over vele pagina’s en soms zelfs helemaal niet zichtbaar.
Met ruim 15 jaar ervaring als consultant voor accountants- en belastingadvieskantoren weten we hoe belangrijk het is dat je als professional in een omgeving komt die bij je past. Dat zorgt voor een succesvolle samenwerking op de lange termijn en daar word je zelf en ook je werkgever gelukkiger van.

Finch Online maakt het mogelijk om als professional een objectief beeld te krijgen van de bedrijfscultuur van een kantoor. Daarnaast zie je heel veel detailinformatie over een kantoor, allemaal op 1 pagina, zodat je kunt beoordelen of dat bij jou als persoon past. Vervolgens neem je rechtstreeks contact op met het kantoor om een aanvullende vraag te stellen of een gesprek met ze in te plannen. Voor werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche, groot én klein, biedt het de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en wat ze kenmerkt, zodat ze met de juiste mensen in aanraking komen.

Lees meer

Onze missie

" wij streven naar de beste match tussen werknemers en werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche. "

Voor professionals

Je doorloopt in 5-10 minuten de scan, waarbij je aangeeft welke persoonlijke kenmerken op jou van toepassing zijn. De uitkomst wordt vergeleken met de bedrijfscultuur van werkgevers, zodat je meteen ziet welke werkgevers goed bij je zouden kunnen passen. Vervolgens bekijk je de bedrijfspagina waar alle detailinformatie over deze werkgever te zien is. Je ziet direct of ze ook vacatures hebben die bij je aansluiten en kunt daarover direct contact met ze opnemen. En hebben ze op dat moment geen passende vacature? Maak dan een jobalert aan en ontvang een berichtje zodra er een vacature vrijkomt.

Voor werkgevers

Als werkgever kun je een eigen pagina aanmaken. Hiervoor ontvang je een formulier wat je doorloopt, zodat alle onderwerpen aan bod komen. En heb je zelf geen foto- of videomateriaal. Finch Online heeft een vaste samenwerkingspartner die je kan helpen om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen. De pagina is zo opgesteld dat je de eerste keer 2 tot 4 uur nodig hebt om deze te vullen en daarna is het enige wat je nog hoeft te doen een vacature openstellen of een foto toevoegen van bv die schilderworkshop, de nieuwe kantine of de vrijdagmiddagborrel. That’s it. Kandidaten kunnen vervolgens veel beter beoordelen of ze bij je gaan passen, kunnen rechtstreeks contact met je opnemen en omdat ze al beoordeeld hebben dat je kantoor bij ze past, heb je ook meteen een ander kennismakingsgesprek.

Wil jij je als werkgever ook profileren bij de doelgroep? Mail dan naar info@finchonline.nl

Lees meer

Wat maakt Finch Online uniek?

Ontdek of jij als persoon bij een bedrijfscultuur past

Verbind jezelf aan werkgevers en ontvang vacature updates

Volledig gericht op de accountancy- en belastingadviesbranche

Geen externe recruiters met hoge fees, maar rechtstreeks contact

Lees ervaringen van anderen

Veelgestelde vragen

Veel vragen hebben we al voor je beantwoord op Veelgestelde vragen | Finch Online. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@finchonline.nl en we vertellen je graag meer.

Ontdek jouw nieuwe werkgever

Benieuwd welke werkgever het beste bij jou past?
Doe dan de scan of bekijk alle werkgevers.