Over Finch Online

Wij geven inzicht in de overeenkomsten tussen
werknemers en bedrijfsculturen van werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche.

 

Hoe dat werkt?

Scan welke bedrijfscultuur bij jou past

Selecteer de regio en je vakgebied

Vergelijk de specifieke kenmerken van deze werkgevers

Neem contact met ze op of solliciteer direct

Het ontstaan van Finch Online

Finch Online is sinds 2022 live. In de jaren daarvoor hebben we samen met accountants, fiscalisten, salarisadministrateurs en werkgevers in deze branche in kaart gebracht wat van belang is om de juiste werkgevers en de juiste medewerkers aan elkaar te verbinden. Dit platform is daarvan het resultaat.

De arbeidsmarkt is enorm krap en dat zorgt voor de nodige uitdagingen binnen de branche. Het blijkt voor kantoren vaak lastig om als werkgever bij de juiste mensen in beeld te komen en voor professionals om de verschillen tussen bekende en minder bekende kantoren goed in kaart te brengen om vervolgens te ontdekken welke werkgever goed bij hen past voor de lange termijn. Naast een te kleine instroom in de verschillende opleidingen en een overstap van professionals naar een eigen onderneming, is er ook nog steeds een uitstroom naar het bedrijfsleven, deels omdat onbekend is hoe het is om bij andere kantoren te werken. En dat versterkt de druk op de arbeidsmarkt en maakt het nog belangrijker om bij potentiële medewerkers in beeld te komen die bij je passen en daardoor langer aan je kantoor verbonden blijven.

Je kunt als professional bijna overal aan de slag. In online omgevingen wordt vaak de vacature als uitgangspunt genomen, terwijl de werkzaamheden voor een (assistent) accountant, (assistent) belastingadviseur of (junior) salarisadministrateur binnen mkb-kantoren veel overeenkomsten vertonen. Wat je als accountant of fiscalist doet, dat is immers bekend. Juist de omgeving waarin je werkt, de cultuur van het kantoor, zaken als kernwaarden, klantenportefeuille, thuiswerkregelingen, activiteiten, inrichting van het kantoor enz. zorgen ervoor dat je ook op de lange termijn op de juiste plek terecht komt. En die informatie is vaak beperkt of verspreid over vele pagina’s en soms zelfs helemaal niet zichtbaar. 

Met ruim 15 jaar ervaring als consultant voor accountants- en belastingadvieskantoren weten we hoe belangrijk het is dat je als professional in een omgeving komt die bij je past. Dat zorgt voor een succesvolle samenwerking op de lange termijn en daar word je zelf en ook je werkgever gelukkiger van.

Finch Online maakt het mogelijk om als professional een objectief beeld te krijgen van de bedrijfscultuur van een kantoor en om te zien of deze bij je karakter past. Daarnaast zie je heel veel detailinformatie over een kantoor, allemaal op 1 pagina, zodat je kunt beoordelen of dat ook bij je wensen past. Vervolgens neem je rechtstreeks contact op met het kantoor om een aanvullende vraag te stellen of een gesprek met ze in te plannen. Voor werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche, groot én klein, biedt het de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en wat ze kenmerkt, zodat ze met de juiste mensen in aanraking komen en er langdurige samenwerkingen ontstaan.

Lees meer

Onze missie

" wij geven inzicht in de overeenkomst tussen je karakter en bedrijfsculturen van werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche zodat je onafhankelijk kunt onderzoeken en gericht kunt kiezen welk kantoor het beste bij je past. "

Voor professionals

Je doorloopt in 5-10 minuten de scan, waarin je aangeeft wie je bent en wat jíj belangrijk vindt. Je persoonlijke antwoorden worden vergeleken met de bedrijfscultuur van werkgevers, zodat je meteen ziet welke werkgevers goed bij je zouden kunnen passen. Vervolgens bekijk je de bedrijfspagina waar alle detailinformatie over deze werkgever te zien is. Past deze informatie ook bij jouw karakter en wensen? Dan kun je meteen door naar de werken-bij omgeving van een werkgever om nog meer over de werkgever te weten te komen, of je kunt op Finch Online aangeven dat je een kennismaking wilt inplannen óf je maakt je profiel zichtbaar, zodat deze specifieke werkgever(s) contact met jou op kunnen nemen om interessante mogelijkheden aan je voor te leggen. Jij hoeft dus geen sollicitatie meer te doen, maar werkgevers kunnen jou mailen of bellen wanneer zij mogelijkheden voor je hebben. 

Voor werkgevers

Als werkgever gaan we een eigen pagina voor je aanmaken, per locatie. Hiervoor ontvang je een formulier wat je doorloopt, zodat alle onderwerpen aan bod komen, waaronder de scan van je bedrijfscultuur.  Wij richten vervolgens de pagina voor je in. En heb je zelf geen foto- of videomateriaal? Finch Online heeft een vaste samenwerkingspartner die je kan helpen om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen. De pagina is zo opgesteld dat je ongeveer 2 uur nodig hebt om de informatie te verzamelen en daarna is het enige wat je nog hoeft te doen een vacature openstellen of een foto toevoegen van bv die schilderworkshop, de nieuwe kantine of de vrijdagmiddagborrel. Kandidaten kunnen vervolgens, na het doorlopen van de scan, meteen zien of ze als persoon bij je cultuur zouden kunnen passen, kunnen rechtstreeks contact met je opnemen en een afspraak inplannen én ze kunnen hun profiel zichtbaar maken, specifiek voor jou als werkgever, zodat jij contact op kunt nemen om de mogelijkheden te bespreken. Omdat ze al gezien hebben dat ze veel overeenkomsten hebben met je cultuur, kun je meteen heel gericht met elkaar in gesprek.

Wil je meer weten over onze werkwijze en wil je inzicht geven in je bedrijfscultuur en in beeld komen bij de personen die bij je cultuur passen? Mail dan naar info@finchonline.nl

Lees meer

Wat maakt Finch Online uniek?

Ontdek of jij als persoon bij een bedrijfscultuur past

Verbind jezelf aan werkgevers en ontvang vacature updates

Volledig gericht op de accountancy- en belastingadviesbranche

Geen externe recruiters met hoge fees, maar rechtstreeks contact

Lees ervaringen van anderen

Veelgestelde vragen

Veel vragen hebben we al voor je beantwoord op Veelgestelde vragen | Finch Online. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@finchonline.nl en we vertellen je graag meer.

Ontdek jouw nieuwe werkgever

Benieuwd welke werkgever het beste bij jou past?
Doe dan de scan of bekijk alle werkgevers.