Veelgestelde vragen / FAQ's


Opdrachtgevers / werkgevers

·        Is Finch Online een vacaturesite?
Nee, Finch Online is een online omgeving waar je naar een passende werkgever zoekt. Het uitgangspunt is je persoonlijke scan waarmee je toetst of je bij een organisatiecultuur past. Vervolgens bekijk je allerlei details over deze werkgever, bepaal je of je hier goed zou kunnen passen en vervolgens neem je contact op. En dat kan wel of niet op basis van een vacature.

·        Wat maakt Finch Online anders dan vacaturesites?
Finch Online richt zich op de overeenkomsten tussen personen en de bedrijfscultuur van een accountantskantoor. Het platform is vormgegeven door professionals binnen deze branche en bevat branchespecifieke informatie, waarmee zij voor zichzelf kunnen beoordelen of ze bij je kantoor passen. Aan de achterzijde richt Finch Online zich op online en offline marketing om jou als werkgever bij de doelgroep continu onder de aandacht te brengen.

·        Hoe wordt de bedrijfscultuur in kaart gebracht?
De cultuur wordt in kaart gebracht in samenwerking met een externe organisatie die zich richt op het bestuderen en in kaart brengen van bedrijfsculturen en "Person Organisation Fit".  Finch Online vraagt je om, samen met enkele collega's, een scan te doorlopen om de bedrijfscultuur vast te stellen. 

·        Wat is de toegevoegde waarde van Finch Online?
Je bent altijd zichtbaar bij iedere professional die zich op Finch Online oriënteert. Door de persoonlijke scan ontdekken professionals of ze bij je kantoor passen. Vervolgens kunnen zij zich aan je verbinden en krijgen ze notificaties wanneer er nieuwe, passende vacatures ontstaan. Zo kom je rechtstreeks in contact met toekomstige collega's, zonder tussenkomst van recruitermentbureaus en de bijbehorende fees.

·        Is het niet nadelig voor mijn kantoor dat mijn concurrenten er ook opstaan?
Juist omdat je je onderscheidende vermogen en de verschillen met andere kantoren goed in beeld kunt brengen, kunnen potentiële nieuwe collega's beter beoordelen of ze goed bij je kantoor passen en gericht kiezen voor jou als nieuwe werkgever.

·        Wat zijn de kosten voor mijn kantoor?
Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van het aantal vestigingen.

·        Zijn er verschillende abonnementsvormen?
Abonnementen lopen altijd een jaar en kunnen telkens met een jaar verlengd worden.

·        Zijn er nog aanvullende kosten wanneer ik iemand aanneem via Finch Online?
Nee, je betaalt enkel de abonnementskosten en géén aanvullende fees.

·        Wat levert een account mij op als kantoor?
Met het account ben je 24/7 zichtbaar voor iedere professional die zich oriënteert op een overstap, je komt in contact met professionals die goed bij je bedrijfscultuur passen, zodat de basis voor een langdurige samenwerking beter wordt én je beperkt de afhankelijkheid van externe recruitmentbureaus en betaalt geen wervingsfees wanneer je iemand via Finch Online aanneemt.

·        Hoe maak ik een bedrijfspagina aan?
Na het afsluiten van het abonnement ontvang je vanuit ons een format waarmee je alle benodigde informatie kunt aanleveren. Wij zorgen er vervolgens voor dat je pagina helemaal ingericht wordt, zodat jouw kantoor getoond wordt aan iedere professional die zich oriënteert op een overstap.

·        Wat houdt de cultuurscan in?
Door middel van de cultuurscan typeer jij de werkomgeving binnen jouw kantoor. Kandidaten vullen dezelfde scan in en zien in welke mate ze als persoon zouden kunnen passen bij jou als werkgever. 

·        Hoeveel tijd kost het om een bedrijfspagina aan te maken?
Het inrichten van de pagina hoeft slechts 1 keer en voor het aanleveren van de benodigde informatie heb je ongeveer 2 tot 3 uur nodig. Daarna hoef je niets meer aan te passen en enkel een nieuwe vacature of foto aan ons door te geven, zodat professionals die kunnen vinden wanneer ze op zoek gaan naar een overstap.

·        Hoeveel tijd kost het om het account bij te houden?
Zoals hierboven omschreven kost het je geen tijd om het account bij te houden, omdat je alles in 1 keer goed en volledig invult. Een nieuwe vacature mail je naar ons en wij zorgen ervoor dat deze geplaatst wordt.

·        Hoe plaats ik vacatures?
Al je vacatures kun je aan ons doorgeven en wij zorgen ervoor dat deze zichtbaar worden op Finch Online.                                  

·        Is Finch Online ook interessant voor kleinere kantoren?

Zeker. Omdat de abonnementsvorm samenhangt met de grootte van je kantoor is het voor zowel kleine als grote kantoren interessant.

·        Is Finch Online ook geschikt voor administratiekantoren?

Finch Online richt zich op professionals in de gehele branche. Dat betekent dat zowel accountantskantoren als administratiekantoren zich kunnen profileren op het platform.

·        Hoe kan ik me als kantoor aanmelden voor dit platform?
Je kunt het contactformulier invullen op deze website of een email sturen naar info@finchonline.nl. 

·        Moet ik zelf foto’s aanleveren?
Heb je al foto's die je wilt tonen op je pagina? Dan kun je deze aanleveren. Mocht je deze nog niet hebben, dan kun je een afspraak maken met onze fotograaf en zorgt hij voor mooie foto's op jullie pagina.

·        Hoeveel foto’s kan ik plaatsen?
We laten 5 - 10 foto's zien met betrekking tot de werkomgeving en bedrijfscultuur. Daarnaast tonen we foto's bij de stappen van je sollicitatieproces, bij de testimonials en bij de contactpersoon voor je kantoor.

·        Kan ik ook video’s plaatsen?
Je kunt een video plaatsen waarin je een inkijkje geeft in je werkomgeving en je kunt een video plaatsen als testimonial. Beiden zijn optioneel. Wanneer je deze niet hebt, is dat geen probleem. We hebben de pagina zo vormgegeven dat je het niet merkt wanneer je deze niet hebt.

·        Ons kantoor heeft meerdere vestigingen. Moet ik voor elke vestiging een aparte pagina aanmaken?
Ja, we maken voor iedere vestiging een pagina, zodat professionals altijd de locaties te zien krijgen die voor hen interessant zouden kunnen zijn. We werken daarvoor met 2 formats. Voor de "hoofdvestiging" lever je alle informatie aan en voor de overige vestigingen kopiëren we veel informatie, dus daar ben je nog sneller mee klaar.

·        Word ik als kantoor nog actief gepromoot?
Als je op dit platform staat, ben je continu zichtbaar bij alle kandidaten die zich aan het oriënteren zijn. Finch Online zorgt voor online en offline zichtbaarheid om naamsbekendheid continu te vergroten.

·        Wat gebeurt er als ik een nieuwe vacature plaats? Hoe wordt dit kenbaar gemaakt?
Wanneer je nieuwe vacatures aan ons doorgeeft, plaatsen wij deze voor je op je pagina. Vanaf dat moment kunnen alle bezoekers van de site je vacature zien én krijgen alle professionals die een jobalert hebben aangemaakt een seintje, zodat ze je vacature kunnen bekijken en hierop kunnen reageren.

·        Wat als ik geen kandidaten trek met mijn pagina?
Juist omdat je je onderscheidende kenmerken als werkgever in beeld brengt d.m.v. de scan en de aanvullende informatie, kunnen professionals zich herkennen en aangesproken voelen. De scan zorgt ervoor dat je altijd in beeld komt bij professionals die bij je zouden kunnen passen. 


Vragen kandidaten

·        Waarin verschilt Finch Online van vacaturesites?

Het draait hier om het vinden van de juiste werkgever. Je onderzoekt door middel van onze scan of je als persoon ook écht bij een bedrijfscultuur past. Vervolgens kun je veel detailinformatie vergelijken, zodat je een goede afweging kunt maken en met kantoren in contact kunt komen, die het beste bij jou en je wensen passen. En dat zonder de (wervings-)druk van een recruitmentbureau.

·        Wat kost het gebruik van Finch Online?
Er zijn voor jou geen kosten aan verbonden. Het invullen van de persoonlijke scan kost je slechts 5-10 minuten van je tijd. ;-)

·        Word ik nog door een recruiter begeleid in mijn keuze?
Je weet als professional waarschijnlijk heel goed wat je wilt, maar vaak is informatie niet of beperkt zichtbaar waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. De omgeving van Finch Online is samen met accountants en fiscalisten gemaakt, zodat je antwoorden vindt op heel veel vragen en zelf kunt bepalen wat er het beste bij je past.

·        Kan ik een vacature alert instellen?
Heb je je ideale werkgever gevonden, maar hebben zij nu nog geen vacature? Dan kun je er voor kiezen om toch even contact te leggen. De kans is groot dat ze je toch willen spreken, wanneer je goed aansluit bij hen. Of je maakt een jobalert aan en dan krijg je een seintje, zodra er een passende vacature voor je binnen komt in Finch Online.

·        Welke kantoren krijg ik als kandidaat te zien?
Je krijgt altijd alle kantoren te zien. Na het invullen van de scan zie je in het overzicht in welke mate de bedrijfscultuur van een kantoor aansluit bij jouw persoonlijke eigenschappen en waarden.

·        Kan een kantoor mijn gegevens zien?
Nee, een kantoor krijgt jouw gegevens niet te zien. Pas wanneer jij besluit om te solliciteren, worden de gegevens die jij zelf invult doorgestuurd naar de contactpersoon van het betreffende kantoor.

·        Is de uitkomst van de scan zichtbaar voor werkgevers?
Nee, de uitkomst is enkel zichtbaar voor jezelf, zodat jij kunt zien welke kantoren goed bij jou als persoon zouden kunnen passen.

·        Moet ik een account aanmaken als kandidaat?
Wij hebben nog heel wat wensen op onze lijst staan om het platform verder te optimaliseren. Een eigen inlogomgeving voor jou als professional is er één van, zodat je daar al je gegevens kunt bewaren en straks met 1 druk op de knop kunt solliciteren.