Veelgestelde vragen / FAQ's


Opdrachtgevers / werkgevers

·        Wat is Finch Online?
Finch Online is een online omgeving waar professionals en studenten zich oriënteren op een passende werkgever. Het uitgangspunt is de persoonlijke bedrijfscultuurscan waarmee ze toetsen of ze bij een organisatiecultuur passen. Vervolgens kunnen zij allerlei details over je organisatie bekijken, bepalen of dat past bij hun karakter en wensen en vervolgens rechtstreeks contact met je opnemen of hun profiel zichtbaar maken voor je, zodat je als werkgever gericht contact op kunt nemen. Vacatures zien ze terug op je werken-bij site, die we koppelen aan je pagina op Finch Online, zodat deze altijd actueel zijn.

·        Hoe is Finch Online ontstaan?
De druk op de arbeidsmarkt is groot en professionals en studenten worden overspoeld met uitnodigingen voor een gesprek. Meestal met vacatures, terwijl die veel op elkaar lijken. Maar juist de omgeving waarin je werkt, die bepaalt of het succesvol is op de lange termijn en dat was tot nu toe niet zichtbaar. Daarnaast willen werkgevers vaak het liefst rechtstreeks met kandidaten in gesprek en niet via externe bureaus. Samen met een aantal werkgevers en professionals uit de branche hebben we daarom Finch Online opgericht. Een online platform waarin je kunt zien welke werkgever bij je past op basis van je karakter en je wensen, en waar je rechtstreeks met elkaar in contact komt.

·        Wat is het voordeel van een pagina op Finch Online?
Met het account ben je 24/7 zichtbaar voor iedere professional die zich oriënteert op een overstap, je komt in contact met professionals die goed bij je bedrijfscultuur passen, zodat de basis voor een langdurige samenwerking beter wordt én je beperkt de afhankelijkheid van externe recruitmentbureaus en betaalt geen wervingsfees wanneer je iemand via Finch Online aanneemt.

·        Hoe kom ik in contact met kandidaten?
Op Finch Online kun je op verschillende manieren in contact komen. Professionals en studenten kunnen aangeven dat je ze mag bellen of mailen om een afspraak in te plannen, ze kunnen hun profiel specifiek voor jou zichtbaar maken zodat je ze kunt benaderen met mogelijkheden die aansluiten én ze kunnen zich verder oriënteren op jullie eigen werken-bij pagina, die we koppelen aan je pagina op Finch Online. 

·        Kandidaten kunnen zich zichtbaar maken. Hoe werkt dat?
Op Finch Online hebben gebruikers een eigen account, genaamd MIJN FINCH. Na het doorlopen van de persoonlijke scan en het bekijken van je pagina, kunnen zij bepalen welke werkgever voor hen interessant is. Vervolgens kunnen zij in hun eigen dashboard aangeven welke werkgever hun profiel kan zien. Je ontvangt als werkgever dan een email met de gegevens van de kandidaat, zodat je rechtstreeks contact op kunt nemen om de mogelijkheden binnen je organisatie te bespreken.

·        Wat maakt Finch Online anders dan vacaturesites?
Finch Online richt zich op de overeenkomsten tussen personen en de bedrijfscultuur van een werkgevers in de accountancy- en belastingadviesbranche. Het platform is vormgegeven door professionals binnen deze branche en bevat branchespecifieke informatie, waarmee zij voor zichzelf kunnen beoordelen of ze bij je kantoor passen. Aan de achterzijde richt Finch Online zich op online en offline marketing om jou als werkgever bij de doelgroep continu onder de aandacht te brengen.

·        Hoe wordt de bedrijfscultuur in kaart gebracht?
De cultuur wordt in kaart gebracht in samenwerking met een externe organisatie die zich richt op het bestuderen en in kaart brengen van bedrijfsculturen en "Person Organisation Fit".  Finch Online vraagt je om, samen met enkele collega's, een scan te doorlopen om de bedrijfscultuur vast te stellen. 

·        Wat is de toegevoegde waarde van Finch Online?
Je bent altijd zichtbaar bij iedere professional die zich op Finch Online oriënteert. Door de persoonlijke scan ontdekken professionals of ze bij je kantoor zouden kunnen passen. Vervolgens kunnen zij zich aan je verbinden en op verschillende manieren rechtstreeks met je in contact komen, zonder tussenkomst van recruitmentbureaus en de bijbehorende fees.

·        Is het niet nadelig voor mijn kantoor dat mijn concurrenten er ook opstaan?
Juist omdat je je onderscheidende vermogen en de verschillen met andere kantoren goed in beeld kunt brengen, kunnen potentiële nieuwe collega's beter beoordelen of ze goed bij je kantoor passen en gerichter kiezen voor jou als nieuwe werkgever.

·        Wat zijn de kosten voor mijn kantoor?
Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van het aantal vestigingen.

·        Zijn er verschillende abonnementsvormen?
Abonnementen lopen altijd een jaar en kunnen telkens met een jaar verlengd worden.

·        Zijn er nog aanvullende kosten wanneer ik iemand aanneem via Finch Online?
Nee, je betaalt enkel de abonnementskosten en géén aanvullende fees.

·        Hoe maak ik een bedrijfspagina aan?
Na het afsluiten van het abonnement ontvang je vanuit ons een format waarmee je alle benodigde informatie kunt aanleveren. Wij zorgen er vervolgens voor dat je pagina helemaal ingericht wordt, zodat jouw kantoor getoond wordt aan iedere professional die zich oriënteert op een overstap.

·        Wat houdt de cultuurscan in?
Door middel van de cultuurscan typeer jij de werkomgeving binnen jouw kantoor. Kandidaten vullen dezelfde scan in en zien in welke mate ze als persoon zouden kunnen passen bij jou als werkgever. 

·        Hoeveel tijd kost het om een bedrijfspagina aan te maken?
Het inrichten van de pagina hoeft slechts 1 keer en voor het aanleveren van de benodigde informatie heb je ongeveer 2 tot 3 uur nodig. Daarna hoef je niets meer aan te passen. Eén keer per jaar checken wij of alle informatie nog actueel is of dat er zaken aangepast moeten worden.

·        Hoeveel tijd kost het om het account bij te houden?
Zoals hierboven omschreven kost het je geen tijd om het account bij te houden, omdat je alles in 1 keer goed en volledig invult. Een eventuele wijziging stuur je naar ons door en wij passen het meteen voor je aan.                                

·        Is Finch Online ook interessant voor kleinere kantoren?

Zeker. Omdat de abonnementsvorm samenhangt met het aantal vestigingen is het voor zowel kleine als grote kantoren interessant.

·        Is Finch Online ook geschikt voor administratiekantoren?

Finch Online richt zich op professionals in de gehele branche. Dat betekent dat zowel accountants- en belastingadvieskantoren als administratiekantoren zich kunnen profileren op het platform.

·        Hoe kan ik me als kantoor aanmelden voor dit platform?
Je kunt het contactformulier invullen op deze website of een email sturen naar info@finchonline.nl. 

·        Moet ik zelf foto’s aanleveren?
Heb je al foto's die je wilt tonen op je pagina? Dan kun je deze aanleveren. Mocht je deze nog niet hebben, dan kun je een afspraak maken met onze fotograaf en zorgt hij voor mooie foto's op jullie pagina.

·        Hoeveel foto’s kan ik plaatsen?
We laten 5 - 10 foto's zien met betrekking tot de werkomgeving en bedrijfscultuur. Daarnaast tonen we foto's bij de stappen van je sollicitatieproces, bij de testimonials en bij de contactpersoon voor je kantoor.

·        Kan ik ook video’s plaatsen?
Je kunt een video plaatsen waarin je een inkijkje geeft in je werkomgeving en je kunt een video plaatsen als testimonial. Beiden zijn optioneel. Wanneer je deze niet hebt, is dat geen probleem. We hebben de pagina zo vormgegeven dat je het niet merkt wanneer je deze niet hebt.

·        Ons kantoor heeft meerdere vestigingen. Moet ik voor elke vestiging een aparte pagina aanmaken?
Ja, we maken voor iedere vestiging een pagina, zodat professionals altijd de locaties te zien krijgen die voor hen interessant zouden kunnen zijn. We werken daarvoor met 2 formats. Voor de "hoofdvestiging" lever je alle informatie aan en voor de overige vestigingen kopiëren we veel informatie, dus daar ben je nog sneller mee klaar.

·        Word ik als kantoor nog actief gepromoot?
Als je op dit platform staat, ben je continu zichtbaar bij alle kandidaten die zich aan het oriënteren zijn. Finch Online zorgt voor online en offline zichtbaarheid om naamsbekendheid continu te vergroten.

·        Wat als ik geen kandidaten trek met mijn pagina?
Juist omdat je je onderscheidende kenmerken als werkgever in beeld brengt d.m.v. de bedrijfscultuurscan en de aanvullende informatie, kunnen professionals zich herkennen en aangesproken voelen. De scan zorgt ervoor dat je altijd in beeld komt bij professionals die bij je zouden kunnen passen. 


Vragen kandidaten

·        Waarin verschilt Finch Online van vacaturesites?
Vacatures vertonen veel overeenkomsten bij verschillende werkgevers, maar juist de omgeving waarin je werkt, die bepaalt of het succesvol wordt op de lange termijn. Op Finch Online draait het om het vinden van de juiste werkgever. Je onderzoekt door middel van onze scan of je als persoon ook écht bij een bedrijfscultuur past. Vervolgens kun je veel detailinformatie vergelijken, zodat je zelf een goede afweging kunt maken en rechtstreeks met kantoren in contact kunt komen, die het beste bij jou en je wensen passen. En dat zonder de (wervings-)druk van een recruitmentbureau. 

·        Hoe werkt de cultuurscan?

Alle werkgevers op Finch Online hebben samen met verschillende collega's in verschillende functies de cultuur in kaart gebracht. Wanneer jij de scan doorlopen hebt, worden je antwoorden vergeleken met de antwoorden die gegeven zijn door de collega's van de verschillende kantoren en dan zie je meteen welke bedrijfscultuur goed bij je karakter zou kunnen passen. 

·        Wat kost het gebruik van Finch Online?

Er zijn voor jou als gebruiker geen kosten aan verbonden. Het invullen van de persoonlijke scan kost je alleen 5-10 minuten van je tijd. ;-)  

·        Is de uitkomst van de scan zichtbaar voor werkgevers?

Nee, de uitkomst is enkel zichtbaar voor jezelf, zodat jij kunt zien welke kantoren goed bij jou als persoon zouden kunnen passen.  

·        Kunnen werkgevers het zien wanneer ik een profiel aanmaak?
Nee, je maakt een eigen account aan via MIJN FINCH (rechtsboven in het scherm) en die gegevens zijn enkel zichtbaar voor jezelf. In je account zie je de resultaten van je scan en kun je je profiel verder aanvullen. In het menu kun je vervolgens zelf aangeven of je jezelf zichtbaar wilt maken voor één of meerdere werkgevers en zo ja, voor welke werkgever(s) je zichtbaar wilt zijn.

·        Kan ik mijn resultaten ook bewaren?
Ja, dat kan. Via MIJN FINCH rechtsboven in het scherm, kun je een account aanmaken. Hier worden je resultaten bewaard. Daarnaast krijg je dan vanzelf ook een seintje wanneer er een nieuwe werkgever op Finch Online wordt toegevoegd, die voor meer dan 70% aansluit op de antwoorden die jij gegeven hebt in de scan. 

·        Word ik nog door een recruiter begeleid in mijn keuze?
Je weet als professional waarschijnlijk heel goed wat je wilt, maar vaak is informatie niet of beperkt zichtbaar waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. De omgeving van Finch Online is samen met accountants en fiscalisten gemaakt, zodat je antwoorden vindt op heel veel vragen en zelf kunt bepalen wat er het beste bij je past. Vervolgens kun je rechtstreeks contact opnemen met de contactpersoon van de werkgever. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar info@finchonline.nl en dan neemt een adviseur contact met je op.

·        Welke kantoren krijg ik als kandidaat te zien?
Je krijgt altijd alle kantoren te zien. Na het invullen van de scan zie je in het overzicht in welke mate de bedrijfscultuur van een kantoor aansluit bij jouw persoonlijke eigenschappen en waarden.