HAS Green Academy

Bij HAS green academy kun je terecht voor 18 hbo-opleidingen waarvan twee internationaal. Volg je een opleiding bij ons, dan werk je vanaf dag één samen met medestudenten aan actuele vraagstukken van bedrijven en organisaties. Met de kennis en ervaring die je opdoet, ontwikkel je praktische oplossingen die bijdragen aan een gezonde omgeving met voldoende gezond voedsel. Wij leiden jou daarmee op tot een ondernemende professional met een open mind. 

HAS green academy is de beste groene hogeschool van Nederland. Dat vinden wij niet alleen zelf, ook de Keuzegids, de onafhankelijke studievergelijker, heeft ons als beste groene hogeschool van 2022 en 2023 uitgeroepen. Alle hbo-opleidingen van HAS green academy zijn daarbij NVAO geaccrediteerd. De NVAO ziet erop toe dat de kwaliteit van het onderwijs aan de HAS behouden blijft. 
Bij HAS green academy kom je studeren aan een voltijd hbo-bachelor. Dit is een opleiding van 4 jaar. Alle opleidingen bij de HAS zijn voltijd. Je kunt dus geen deeltijd of duaal trajecten volgen.

Jaarlijks volgen ruim 500 professionals bij HAS green academy verschillende bedrijfsopleidingen en incompanytrainingen. Ook zetten we onze kennis en ervaring in voor onderzoek, advies en productontwikkeling. 13 lectoren en zo’n 50 docentonderzoekers werken samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld aan praktijkgerichte onderzoeksprogramma’s.

HAS green academy biedt ook een breed aanbod minors aan.

En een vast onderdeel van iedere hbo-opleiding bij de HAS is dat je stage loopt en een afstudeerproject doet. Een stage volg je in ieder geval in het derde jaar, maar ook in het eerste of tweede studiejaar kan een oriëntatiestage onderdeel zijn van het curriculum. Dit verschilt per opleiding, net als de vakken die je volgt. Tijdens het vierde en laatste jaar van jouw hbo-opleiding ga je afstuderen.

Starten met je opleiding

Om te kunnen beginnen met jouw hbo-bachelor opleiding bij de HAS, moet je voldoen aan de toelatingseisen die de opleiding stelt. Voldoe je hieraan? Dan kun je je meteen aanmelden.

Heb je dé opleiding voor jou al gevonden, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Geef niet op: er zijn verschillende manieren om alsnog met de opleiding te kunnen starten. Bijvoorbeeld door je bij te scholen op een of meerdere vakken. Volg hiervoor een toelatingstraject dat past bij jouw situatie. 

Wil je meer weten over de opleidingen en mogelijkheden bij de HAS Green Academy? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ontdek jouw nieuwe werkgever

Benieuwd welke werkgever het beste bij jou past?
Doe dan de scan of bekijk alle werkgevers.